Η ΠΡΩΤΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΙΤΛΟ!

Ο ΑΠΟΕΛ αυτή την στιγμή είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση, με την καλύτερη άμυνα και με τις περισσότερες νίκες. Οι δύο πρώτες πρωτιές, δεν μπορούν να του εξασφαλίσουν το πρωτάθλημα. Η μόνη πρωτιά που μπορεί να του εξασφαλίσει τον τίτλο, είναι αυτή των περισσοτέρων νικών. Συνεπώς θα χρειαστεί μια περισσότερη νίκη από την ΑΕΚ για να σηκώσει την κούπα.

Η ομάδα μας υπερτερεί έναντι της ΑΕΚ σε περίπτωση ισοβαθμίας. Επί μέρους υπεροχή η ομάδας έχει επίσης απέναντι στον Άρη, την Πάφο και την Ανόρθωση. Η μοναδική ομάδα της πρώτης εξάδας που αυτή την στιγμή υπερέχει σε αποτελέσματα έναντι της ομάδας μας είναι μόνο η Ομόνοια, κάτι που αλλάζει μόνο αν την κερδίσουμε, έστω και με ένα γκολ διαφορά.

Ασφαλώς και δεν είναι ότι πιο εύκολο να αντιμετωπίσει κάποιος την Ομόνοια ως γηπεδούχο και μπροστά στον κόσμο της. Φυσικά ο ΑΠΟΕΛ απέδρασε πολλές φορές με νίκη ως τυπικά φιλοξενούμενος της Ομόνοιας. Συγκεκριμένα τις τελευταίες 20 φορές που ήταν τυπικά φιλοξενούμενος των πρασίνων, η προϊστορία είναι συντριπτικά υπέρ του με 9 νίκες, 8 ισοπαλίες και 3 ήττες. Όπως και να έχει ποδόσφαιρο δεν παίζουν ούτε τα στατιστικά, ούτε οι αριθμοί, αλλά οι ποδοσφαιριστές που αύριο θα έχουν ένα πολύ δύσκολο έργο.